logo
logotekst

Bericht, Raadhuis voor de kunst.

Op zondag 12 januari begint Raadhuis voor de Kunst het nieuwe expositiejaar met de feestelijke  opening van de expositie “Herinnering aan de toekomst”, waarbij de drie kunstenaars , Alex  Reznikova, Ronald Mattern en Tania Engelchor hun werken zullen  tonen én Stelder en de Noord een muzikaal optreden zullen verzorgen. Van 17.00 tot 21.00 uur  is iedereen welkom en de toegang is gratis.

Tania Engelchor (1962), die haar opleiding genoot aan de Vrije Kunstacademie te Haarlem, en onder de vleugels van de bekende Haarlemse beeldend kunstenaar Max Koning zich verder ontwikkelde, is inmiddels een bekende naam binnen de Noord- Hollandse beeldende kunstwereld.

Haar laatste exposities respectievelijk bij het 'Jan en Piet-museum' , ‘ Grijp17’ beide in Haarlem en ‘Kunst Op De Kade’ tijdens het Havenfestival in IJmuiden waren een enorm succes: een groot deel van haar collagewerk en abstracte schilderijen was binnen een dag verkocht. De collectie is al weer behoorlijk aangevuld. Nieuwe werken en nieuwe inzichten.

Voor de intrigerende collages schuimt Tania de straten van Europese steden af, op zoek naar afbeeldingen op posters van 'wildplakkers'. Haar atelier ligt dan ook bezaaid met aan flarden gescheurde affiches, die ze, al dan niet vergroot, verwerkt in haar kunst.

In de Raadzaal treft u “licht in het donker” de werken van  Alex Reznikova, een lichtspel met door haar vervaardigd modern  Glas in Lood, originele Iconen en schilderijen vol symboliek. Van  Ronald Mattern vele speelse fragiele lichtobjecten in het donker van o.m. led, koperdraad en vliegenpapier . Een speciale sfeer die  ook leuk voor kinderen is.

Deze expositie loopt nog tot 9 februari en is van vrijdag tot en met zondag open van 13.00-17.00 uur gratis toegankelijk.

Raadhuis voor de Kunst , Torenstraat 7, 1981 BC Velsen Zuid.  Zie ook www.raadhuisvoordekunst.nl