logo
logotekst

Koffieconcert op 29 september 2019

Koffieconcert  Velser Gemeenschap – Brothers-4-Tune &  R.A.T.S. Accordeonband 29-9-2019

De tweede helft van het  culturele seizoen van De Velser Gemeenschap wordt afgetrapt door A Capella Quintet Brothers-4-Tune en het vierkoppige Accordeonband  R.A.T.S. Dit concert vindt plaats op zondag 29 september om 12:00 uur in het Kruispunt, kerk in Velserbroek. De entree is zoals gewoonlijk gratis en er vindt na afloop een collecte plaats.

Brothers-4-Tune

De Brothers-4-Tune bestaan al 29 jaar en dat is voor zo’n kleine groep best bijzonder. Op 20 december 1990 kwamen de Brothers voor het eerst bij elkaar. Toen hadden ze nog geen naam, maar het idee dat het een kleine, kwalitatief goede a capella groep moest worden bestond toen al.  Niet dat de heren geen instrumenten konden bespelen, want een aantal van hen kan dat namelijk best goed, maar je kunt volgens de leden veel meer gevoel in zang leggen dan in een instrument.

De groep draait zeker niet op routine; externe coaches zorgen ervoor dat de groep nog steeds een beetje groeit qua niveau. Bij iedere coach wordt weer wat anders geleerd en dat heeft ertoe geleid dat de Brothers in 2009 het landelijke A Capella Top festival wonnen en regelmatig (publieks)prijzen winnen. In mei 2019 werd nog de publieksprijs tijdens het BALK-festival West festival gewonnen en tevens zijn de Brothers regerend Belgisch kampioen.

Uit alle jury-rapporten blijkt dat de uitstraling en het repertoire van de groep het motto “A Capella is fun” volledig dekt. Via hun website www.brothers4tune.com en Facebook zijn de verrichtingen van de Brothers te volgen.

R.A.T.S. Accordeonband

Deze zeer enthousiaste 4 mans band bestaat uit 3 accordeonisten en 1 zangeres, onder leiding van Aaf Dekker. De band is opgericht sinds 1oktober 2016. Zij brengen muziek van toen en nu, populaire muziek , luisterliedjes en muziek met een lach en een traan.

Omdat zij een kleine groep zijn passen ze prima in huiskamers maar ook grotere locaties schuwen zij niet. Een kleine greep wat zij zoal gaan spelen op het koffieconcert;  nummers van A.M.G.Schmidt, Karin Kent, Jan Smit, Lenny Kuhr en Johnny Lion.