logo
logotekst

Koffieconcert zondag 6 october 2019

Koffieconcert  Velser Gemeenschap – Felison Brass &  Velser Amateur Orkest 06-10-2019

Deze keer kunt u luisteren naar Felison Brass en het Velser Amateur Orkest, in De Stek in Velsen-Noord, om 12.00 uur. Toegang is gratis.

Felison Brass

Felison Brass is  de enige brassband in de gemeente Velsen. Dit jaar viert de vereniging haar 60 jarige jubileum, wat ooit is begonnen als “Drumband Schulpen en Meerweiden” is in deze 60 jaar uitgegroeid tot de huidige brassband. Kenmerkend voor een brassband is dat de samenstelling alleen uit koperen blaasinstrumenten bestaat, aangevuld met een breed scala aan slagwerk- en percussie-instrumenten. Voor een relatief kleine groep muzikanten is een uitgebreid repertoire beschikbaar, dat zich uitstrekt over verschillende genres. Of het nou klassiek, pop, folk, film, musical, mars, traditionals of originele werken zijn, Felison Brass is met haar eigen sound een graag gezien orkest in de gemeente Velsen en daarbuiten. Onder leiding van haar dirigent, Alan Gibson staat Felison Brass garant voor muzikaal entertainment en luisterplezier.

 

Velser Amateur Orkest

Het VAO bestaat uit een kleine groep muzikanten onder muzikale leiding van Cristine Bleeker. Sinds 1 april 2015 hebben zij er bewust voor gekozen geen begeleidingsorkest meer te zijn en spelen ze ook zang-nummers alleen nog instrumentaal.

Dat neemt niet weg dat als u een bekend nummer hoort u gerust mee kunt neuriën, zingen en/of dansen. Het repertoire bestaat uit evergreens, oldies, ballads en popmuziek.