logo
logotekst

Op bezoek bij Radio Club Kennemerland.

Gisteren 30 november, na uitnodiging, op bezoek geweest bij één van onze leden n.l. De Radio Club ‘Kennemerland’. PA6Y  of zoals zij het zelf zeggen:  als ‘papa alpha 6 yankee’

Zij hielden ‘ Open Dag’ zodat geïnteresseerde velsenaren kennis konden nemen van hun activiteiten.

Het is een bevlogen club met 45 leden. Zij proberen contacten te leggen wereldwijd. Zij doen dit op diverse frequenties en vermogens en antennes. Daarom ook is hun locatie niet te missen. Kijk om u heen in de buurt van de sleephelling. De contributie voor de leden is laag gehouden om zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid te geven lid van hun club te worden. Omdat dit zo laag is het een voordeel dat er meerdere sponsoren zijn. Dit stelt hen in staat gezamenlijke projecten op te starten met het doel speciale verbindingen te maken die de hobby weer verder brengen.

Mij werd gewezen op het project waar men nu mee bezig is en wordt genoemd  ‘Moon Bouncing’

Hierbij wordt een door hen zelf ontwikkelde, zelfrichtende, schotelantenne gebruikt die een radiopuls uitzendt naar de maan en terug wordt ontvangen. Zodat men ook daar op de hoogte is van hun bestaan. Zoals gezegd het project is nog niet af maar de resultaten zijn veelbelovend.  Een zeer actieve vereniging dus, waard om eens bij deze mensen in de keuken te kijken.

Dank daarvoor.

Emiel Schong ( bestuurslid Velser Gemeenschap )