logo
logotekst

Raadhuis voor de kunst presenteert..

Raadhuis voor de kunst presenteert Kunstenaars Collectief Velsen

 

Vanaf zondag 6 september durven we het weer aan om publiek te ontvangen bij de expositie van Kunstenaars Collectief Velsen , die  exposeert met tien van haar leden in het Oude Raadhuis aan de Torenstraat 7 in Velsen Zuid.

Schilderijen, tekeningen, keramiek, fotografie en gemengde technieken.

Met het Thema van de Open Monumentendag; “Leermonumenten” heeft Renske in de bunkers haar fotoreeks gemaakt. In een tijd waar onze vrijheden stukje bij beetje wordt ontnomen, kijkt zij vanuit het verleden naar de toekomst. Wat hebben we geleerd van onze geschiedenis? Blijven we deze, elke keer een beetje anders als een variatie van hetzelfde, herhalen? Of………

Afke Spaargaren : “door de oprukkende herten uit de duinen van Velsen naar de dorpskernen  wordt menig tuin ’s avond gesnoeid. Ik stelde mij voor hoe dat er uit zou zien in mijn eigen voortuintje in IJmuiden". 

 

 

 

 

Winie Meijer-Rob toont haar in keramiek uitgevoerde toren met daarbovenop een enorme meeuw van het markante schoolgebouw uit 1916 waarin vanaf 1994 het "Zee en haven museum" te IJmuiden is gevestigd, aanleiding om dit beeld te maken was de oproep van diverse gemeenten aan burgers om de meeuwen niet te voeren.

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                             

 

 

 

 

 

Petra C M Meskers  start vanuit een idee en laat zich uiteindelijk leiden door het werkproces, vindt in het midden van de chaos altijd weer de kern van kalmte terug. Heel veel kleur laag over laag tot samenhang gebracht. Zij zoekt daarmee de verbinding tussen werk en de kijker .

---------------------------------------

De exposanten zijn John van den Goorbergh, Afke Spaargaren, Bettine Heslinga,  Tania Engelchor, Winnie Meijer Rob, Annet Verplanke, Dakmar Scholten, Henk Zwanenburg, Dianne Vivianne Robinson en Petra C M Meskers

We ontvangen u graag .

Er geen officiële  opening, maar wij ontvangen u graag hartelijk met een drankje. Welkom volgens de Covid-19 regels.

Raadhuis voor de Kunst, Torenstraat 7, 1981BC Velsen Zuid 

Gratis toegang  

van 6 september tot en met 11 oktober  elke vrijdag, zaterdag en zondag

Van 13.00 tot 17.00 uur (Monumentendag zaterdag 12 september vanaf 12.00 uur)