logo
logotekst

Showorkest en Accordeonvereniging De Klavierschippers

Showorkest en Accordeonvereniging De Klavierschippers is opgericht in IJmuiden op 27 oktober 1981 door o.a. Bertus Smit. In 2006 heeft De Klavierschippers groot uitgepakt voor het 25-jarig bestaan van de vereniging met een spectaculaire Jubileumshow in de Stadsschouwburg Velsen. Vorig jaar vierden De Klavierschippers haar 30-jarig bestaan. Elke maandagavond wordt, onder leiding van professionele dirigenten, door de orkesten gerepeteerd. Het gerenommeerde Showorkest treedt gemiddeld 2x per maand op.

Orkesten

Accordeonvereniging De Klavierschippers bestaat niet alleen uit het succesvolle Showorkest. Net als elke andere vereniging hebben wij ‘instroom van onderaf’ nodig om het Showorkest te kunnen blijven voorzien van goede muzikanten die het orkest op niveau kunnen houden. Binnen het Opleidingsorkest worden aankomende talenten klaargemaakt voor het grotere werk! De opleiding van zowel jeugd als de wat oudere beginners wordt volledig in eigen beheer gedaan.

Leden

De Klavierschippers telt momenteel ruim 60 leden en vrijwilligers. Natuurlijk zijn dit een hoop accordeonisten, maar denk ook aan zangers & zangeressen, toetsenisten, (bas)gitaristen, drummers, geluidstechnici, opbouwhulpen, kledingassistenten en catering. Het is bijna een heel bedrijf binnen de vereniging, gericht op het maken van mooie en gezellige muziek en het vermaken van ons publiek.

Dirigenten

Thomas Moore is de dirigent van ons Showorkest.  Als dirigent en trombonist is Thomas de assistant muzikaal leider bij de musical ‘Soldaat van Oranje’ en voorheen o.a. Nederlandse productie van ‘Les Misérables’ en werkt als gastdirigent bij de Koninklijke Luchtmachtkapel van Nederland. Hij is ook de co-artistiekleider en productieleider van Neaux productions. Thomas is solist geweest op de hedendaagse muziek festivals Musica, ZXZW Festival,  Image Sonores Festival Musique, en November Music en speelde bij de ensembles Champ d’Action en Spectra Ensemble.

Aaf Dekker is de dirigent van ons Opleidingsorkest. Zij is al jarenlang zeer intensief betrokken bij onze vereniging en een steun en toeverlaat voor velen. Na een jarenlange opleiding heeft Aaf een  aantal jaar geleden praktijkexamen Accordeonorkestdirectie behaald. Zij dirigeert tegenwoordig ook bij accordeonvereniging Accordia in Zwanenburg, waar zij voor drie orkesten staat, en bij De Beemster Accordeon Vereniging. Op 27 april 2007 is Aaf Dekker koninklijk onderscheiden voor haar inzet en betrokkenheid in de afgelopen 25 jaar voor cultuur in de Gemeente Velsen. Met gepaste trots is zij nu officieel Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Bezoek de website van De Klavierschippers voor meer informatie:  www.klavierschippers.nl