logo
logotekst

OPERA-koor Belcanto

Het Velser OPERA-koor Belcanto, opgericht in 1956, is een amateur operagezelschap. Eens in de twee jaar wordt samen met een orkest en een geheel professionele cast en crew, een complete opera opgevoerd. Dit vormt een steeds weerkerend hoogtepunt.

Belcanto geeft regelmatig concerten; intieme koorconcerten en grootschalige uitvoeringen, in de gemeente Velsen en in de wijde omtrek, alleen of samen met andere koren.

Belcanto staat sinds 2011 onder muzikale/artistieke leiding van de jonge en getalenteerde dirigent Marco Bons. Zowel in binnen- als buitenland heeft hij zijn sporen verdiend.

Houd je van zingen/acteren?
Het koor telt circa 50 leden. Het beschikken over een geschoolde stem is aanbeveling maar geen vereiste voor het lidmaatschap.

Ben je nieuwsgierig geworden, schroom niet en kom naar één van de repetities op dinsdagavond vanaf 20.00 uur tot 22.15 uur in gebouw De Abeel, Abelenstraat 1 (zijkant schouwburg, eerste zijstraat links) in  IJmuiden. Heb je vragen dan kun je contact opnemen met de secretaris van Belcanto, Christa Thieme  (0255 - 511237) of kijk eens op onze vernieuwde website:
www.vo-belcanto.nl